Wijk De Ruwaard in Oss online 2 jaar ago

Deze website voor wijk De Ruwaard in Oss is ontwikkeld op verzoek van wijkstichting Rucrea en de professionals van de Proeftuin Ruwaard. De website is mede mogelijk gemaakt door een financiële injectie van de GGD Hart van Brabant. Het adres is: https://wijkderuwaard.nl
Uniek aan deze website is dat het platform bestaat uit een bewonersdeel en een professioneel deel. Voor de bouw van dit geïntegreerde platform werkt Bewonersplein samen met 1Sociaaldomein uit Utrecht. Bewonersplein verzorgt hiervoor het bewonersdeel. 1Sociaaldomein neemt het professionele deel voor haar rekening.

Het doel van Rucrea is dat bewoners beter geInformeerd worden over nieuws uit en activiteiten in de wijk. Door dit geïntegreerde platform kan de informatievoorziening van professionals aan bewoners optimaal benut worden. Ook krijgen professionals een beter inzicht in de behoeftes van bewoners en kunnen ze hun communicatie en samenwerking ten behoeve van de wijkbewoners optimaliseren.

Website in ontwikkeling

Binnen Proeftuin Ruwaard werkt men programmatisch. Dit houdt in dat ze niet streven naar een concreet resultaat of product, maar naar een einddoel. Aan de hand van experimenten  boeken ze resultaten die ze waar nodig bijsturen.
Dit actie-leren als verandermethodiek sluit prima aan bij de werkwijze van Bewonersplein waarbij we op basis van gebruikerswensen van bewoners en professionals de website verder te ontwikkelen. Kortom: de website is geen kant-en-klaar product maar een website in ontwikkeling die we voortdurend aanpassen aan de wensen van gebruikers.

 

Commenting is Disabled on Wijk De Ruwaard in Oss online